Dia a dia

dijous, 9 de maig del 2013

Conselleria només vol crear 1 unitat d'Infantil al CEIP Núm. 5 i no respecta les 2 línies lingüístiques del centre




ALDAIA, diJOUs 9 DE MAIG de 2013

Els Pares i Mares del CEIP Núm. 5 d’Aldaia es concentren contra les vacants publicades per Conselleria

Conselleria incompleix les seues promeses, i ignora els recursos del Consell Escolar de centre i del Municipal d’Aldaia.

Conselleria només vol crear una unitat i sols en castellà.

La concentració espontània, i l’entrega d’instàncies de queixa, coincideix aquest 9 de maig amb la Vaga General educativa de tot Espanya, contra la Llei Wert.


Els pares i mares del CEIP Núm. 5 d’Aldaia s’han concentrat de manera espontània aquest dijous 9 de maig a les portes del centre, a partir de les 9 hores, i tot seguit han marxat per realitzar la mateixa acció davant l’ajuntament d’Aldaia, on l’AMPA ha presentat una instància, recolzada amb un plec de signatures, contra la decisió de Conselleria, feta pública el dia anterior, amb què només té previst crear una unitat d’Ed. Infantil per a 3 anys al CEIP Núm. 5, unitat que l’administració autonòmica vol que siga només en castellà.
La decisió de Conselleria contradiu les seues pròpies propostes, que en boca de la inspectora de zona, Jasmin Astrid Hualde Noll, a la Comissió Municipal d’Escolarització, confirmava 2 unitats per al CEIP Núm. 5. Així, l’acta, en el punt quart de la sessió del passat 22 d’abril diu literalment: “Cuarto. Así, a la pregunta de los padres de que con cuantas unidades de 3 años saldrán los colegios Número 5 y Ntra. Sra. del Carmen, la inspectora confirma que con 2 unidades cada uno, 50 y 40 vacantes respectivamente.”
Conselleria contradiu a més la decisió presa pel Consell Escolar del CEIP Núm. 5 i pel Consell Escolar Municipal d’Aldaia, que també van exigir el manteniment de les 2 unitats i de les 2 línies.

L’AMPA protesta per escrit
L’AMPA, en el seu escrit de protesta afig que “aquest curs 2013-14 estan per matricular germans d’alumnes ja matriculats en el centre en línia en valencià i NO se’ls dóna l’oportunitat a les famílies que els seus fills realitzen estudis en la mateixa modalitat lingüística i en el mateix centre.”
Així mateix, s’exigeix la no supressió de places escolars per al proper curs i successius i que es garantisca la continuïtat en el centre, així com en la mateixa modalitat lingüística, “mantenint així les 2 línies d’ensenyament, castellà i valencià, de les quals fins a l’actualitat disposa el centre”.
Els escrits de protesta van adreçats a la Conselleria d’Educació i a l’Alcaldessa de l’Ajuntament d’Aldaia. I esperen una solució satisfactòria i positiva, especialment quan es preveu una matriculació massiva en Aldaia d’alumnat de 3 anys.

Aldaia preveu 446 matrícules de 3 anys, 120 més que el curs anterior
Com reconeix el Consell Escolar Municipal al recurs de reposició que va presentar a Conselleria el passat 22 d’abril, s’hi preveuen 120 alumnes més de tres anys en aquest 2013 que l’any anterior. La demanda potencial la calcula el CEM entre 446 i 424 alumnes de 3 anys per al curs 2013/14, mentre que el passat curs 2012/13 la matrícula es va situar en 326.
La contradicció resulta evident i no es podrà atendre en tota la localitat aquest increment de matrícula, amb la retallada d’unitats.

Continuen les protestes
L’acte reivindicatiu, ha tingut lloc a les 9 hores, davant del centre, i fins les 10:30 h davant de l’ajuntament. Els manifestants han mostrat els cartells on es podia llegir: “Escola Pública de Tots per a Tots. Aldaia”, “Educació Pública, sí. Llei Wert, No”, “L’AMPA CEIP Núm. 5 contra les retallades en educació”, “Volem les 2 unitats d’Infantil i les 2 línies: valencià i castellà”, etc.
La indignació creixent en tota la comunitat educativa s’està manifestant a molts llocs, i més coincidint amb la Vaga General educativa d’aquest 9 de maig, centrada contra la LOMQE (Llei Wert), contra les retallades, i contra l’acord contra el professorat interí, entre altres reivindicacions.
L’AMPA del CEIP Núm. 5 va encetar les seues mobilitzacions amb la massiva presentació d’instàncies, dirigides a la Consellera d’Educació, així com a la Inspecció Educativa de Zona i al Cap d’Inspecció, que van arribar a col·lapsar la finestreta única que posseeix l’ajuntament d’Aldaia. També van presentar recursos de reposició, tant per part de l’AMPA, junt al Consell Escolar del centre i del Consell Escolar Municipal, com pels pares i mares a nivell individual.
Paral·lelament s’ha encetat una campanya de recollida massiva de signatures, oberta a tota la població, per tal de manifestar el descontent social amb aquesta mesura, que els pares i mares consideren a tota llum injusta.
I no es descarten més mesures de protesta si la Conselleria no soluciona el problema que ha creat.



***




ALDAIA, JUEVES 9 de MAYO de 2013

Los Padres y Madres del CEIP Núm. 5 d’Aldaia se concentran contra las vacantes publicadas por Conselleria


Conselleria incumple sus promesas, e ignora los recursos del Consejo Escolar de centro y del Municipal de Aldaia.


Conselleria sólo quiere crear una unidad y sólo en castellano.


La concentración espontánea, y la entrega de instancies de queja, coincide este 9 de Mayo con la Huelga General educativa de toda España, contra la Ley Wert.



Los padres y mares del CEIP Núm. 5 de Aldaia se han concentrado de manera espontánea este jueves 9 de Mayo a las puertas del centro, a partir de les 9 horas, y a continuación han marchado para realizar la misma acción ante el ayuntamiento de Aldaia, donde la AMPA ha presentado una instancia, apoyada con un pliego de firmas, contra la decisión de Conselleria, hecha pública el día anterior, en que sólo tiene previsto crear una unidad de Ed. Infantil para 3 años en el CEIP Núm. 5, unidad que la administración autonómica quiere que sea sólo en castellano.

La decisión de Conselleria contradice sus propias propuestas, que en boca de la inspectora de zona, Jasmin Astrid Hualde Noll, quien en la Comisión Municipal de Escolarización, confirmaba 2 unidades para el CEIP Núm. 5. Así, el acta, en el punto cuarto de la sesión del pasado 22 de Abril afirma literalmente: “Cuarto. Así, a la pregunta de los padres de que con cuantas unidades de 3 años saldrán los colegios Número 5 y Ntra. Sra. del Carmen, la inspectora confirma que con 2 unidades cada uno, 50 y 40 vacantes respectivamente.”

Conselleria contradice además la decisión tomada por el Consejo Escolar del CEIP Núm. 5 y por el Consejo Escolar Municipal de Aldaia, que también exigieron el mantenimiento de las 2 unidades y de las 2 líneas.



La AMPA protesta por escrito

La AMPA, en su escrito de protesta añade que “este curso 2013-14 están por matricular hermanos de alumnos ya matriculados en el centre en línea en valenciano y NO se les da la oportunidad a las familias que sus hijos realicen estudios en la misma modalidad lingüística y en el mismo centro.”

Asimismo, se exige la no supresión de plazas escolares para el próximo curso y sucesivos y que se garantice la continuidad en el centro, así como en la misma modalidad lingüística, “manteniendo así las 2 líneas de enseñanza, castellano y valenciano, de las cuales hasta ahora dispone el centro”.

Los escritos de protesta van dirigidos a la Conselleria de Educación y a la Alcaldesa del Ayuntamiento de Aldaia. Y esperan una solución satisfactoria y positiva, especialmente cuando se prevé una matriculación masiva en Aldaia de alumnado de 3 años.



Aldaia prevé 446 matrículas de 3 años, 120 más que el curso anterior

Como reconoce el Consejo Escolar Municipal en el recurso de reposición que presentó a Conselleria el pasado 22 de Abril, se prevén 120 alumnos más de tres años en este 2013 que el año anterior. La demanda potencial la calcula el CEM entre 446 y 424 alumnos de 3 años para el curso 2013/14, mientras que el pasado curso 2012/13 la matrícula se situó en 326.

La contradicción resulta evidente y no se podrá atender en toda la localidad este incremento de matrícula, con el recorte de unidades.



Continúan las protestas

El acto reivindicativo, ha tenido lugar a las 9 horas, delante del centro, y hasta las 10:30 h ante el ayuntamiento. Los manifestantes han mostrado los carteles donde se podía leer: “Escuela Pública de Tod@s para Tod@s. Aldaia”, “Educación Pública, sí. Ley Wert, No”, “AMPA CEIP Núm. 5 contra los recortes en educación”, “Queremos las 2 unidades de Infantil y las 2 líneas: valenciano y castellano”, etc.

La indignación creciente en toda la comunidad educativa se está manifestando en muchos sitios, y más coincidiendo con la Huelga General educativa de este 9 de Mayo, centrada contra la LOMCE (Ley Wert), contra los recortes, y contra el acuerdo contra el profesorado interino, entre otras reivindicaciones.

La AMPA del CEIP Núm. 5 empezó sus movilizaciones con la masiva presentación de instancias, dirigidas a la Consellera de Educación, así como a la Inspección Educativa de Zona y al Jefe de Inspección, que llegaron a colapsar la ventanilla única que posee el ayuntamiento de Aldaia. También presentaron recursos de reposición, tanto por parte de la AMPA, junto con el Consejo Escolar del Centre y del Consejo Escolar Municipal, como por los padres y madres a nivel individual.

Paralelamente se ha empezado una campaña de recogida masiva de firmas, abierta a toda la población, con tal de manifestar el descontento social con esta medida, que los padres y madres consideren a todas luces injusta.

Y no se descartan más medidas de protesta si la Conselleria no soluciona el problema que ha creado.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada